Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Βρίσκει ανταπόκριση η «ΘΕΣγάλα-Πιές»

ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η «ΘΕΣΓΑΛΑ-ΠΙΕΣ
Κατεβάζει πινακίδες από τα ΑΤΜ γάλακτος η «Πιες Γάλα»


H «Πιες Γάλα» κατεβάζει πινακίδες, μετά την προσφυγή του θεσσαλικού-μακεδονικού συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-Πιες», τα μέλη του οποίου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον της για αθέμιτο ανταγωνισμό.


Η πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας με προσωρινή διαταγή και μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων υποχρεώνει την εταιρία «Πιες γάλα» να κατεβάσει τις πινακίδες που έχει βάλει στους αυτόματους πωλητές, στην Κυψέλη (Πατησίων και Τροίας), καθώς αυτές παραπέμπτουν στην «ΘΕΣγάλα-Πιες».«Θέλουμε να τονίσουμε πως ο Συνεταιρισμός “ΘΕΣγάλα - Πιες” δεν έχει “πόλεμο” με κανέναν “συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Βοιωτίας” όπως έχει γραφτεί, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει Συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων Βοιωτίας, ούτε καν άτυπη ομάδα παραγωγών γάλακτος. Η εταιρεία που άνοιξε ένα κατάστημα αυτόματου πωλητή γάλακτος, μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν σε αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με το γάλα . Με την εταιρεία αυτή έχουμε πλέον αντιδικία η οποία θα συνεχιστεί έως ότου σταματήσει η απόπειρα σύγχυσης του καταναλωτικού κοινού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-Πιες» και προστίθεται: «ο συνεταιρισμός μας έβλεπε και εξακολουθεί να βλέπει θετικά όλες τις επιχειρηματικές και ιδιαίτερα τις συνεταιριστικές προσπάθειες που προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές προς όφελος των καταναλωτών. Είμαστε όμως αδιαπραγμάτευτοι σε ζητήματα υγιούς ανταγωνισμού, ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων».

Στην προσφυγή τους οι εκπρόσωποι του «ΘΕΣγάλα-Πιες» υποστήριζαν ότι «η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων είχε ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του συνεταιρισμού πανελλαδικά».

Σημειώνεται πως η «Πιες Γάλα», διαθέτει στην Αθήνα φρέσκο γάλα προς 1€ το λίτρο και 0,50€ το μισό λίτρο, ενώ η «ΘΕΣγάλα-Πιες» δίνει το «γάλα του ΑΤΜ» προς 1.10€ το λίτρο.

Βρίσκει ανταπόκριση η «ΘΕΣγάλα-Πιές»
Την ίδια ώρα η «ΘΕΣγάλα-Πιες» πολλαπλασιάζει τα γοργούς ρυθμούς τους αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος στη Θεσσαλονίκη και από 6 που είχε τον Οκτώβριο του 2014 σήμερα λειτουργούν 13. Μάλιστα μέσα στο μήνα θα ανοίξουν άλλα δύο σημεία πώλησης, φτάνοντας συνολικά στα 15, όσα και στη Λάρισα, από όπου ξεκίνησε η προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια.

«Το εγχείρημα της επέκτασης στη Θεσσαλονίκη είναι επιτυχημένο. Ανοίξαμε με αρχική πρόβλεψη για πώληση 800 – 1000 κιλών γάλακτος ημερησίως από κάθε πωλητή και το έχουμε ξεπεράσει ήδη. Σήμερα έχουμε ημερήσιες πωλήσεις 13-15 τόνων από τα 13 σημεία πώλησης στη Θεσσαλονίκη, περίπου όσο διαθέτουμε και στη Λάρισα», δήλωσε στο *Έθνος*, ο πρόεδρος του «ΘΕΣγαλα-Πιες», Αθανάσιος Βακάλης.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατασκευής νέου εργοστασίου της εταιρείας, στη Φαλάνη Λάρισας, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής, παστερίωσης και μεταφοράς του γάλακτος.

Σήμερα το γάλα συλλέγεται από τους συνεργαζόμενους αγελαδοτρόφους στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία, μεταφέρεται στη Λαμία, όπου παστεριώνεται για να τροφοδοτήσει τα σημεία πώλησης σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, ενώ το υπόλοιπο πωλείται σε γαλακτοβιομηχανίες.
Έθνος