Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ινγκλέσιας: Μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ αυτή της Ελλάδας

Στήριξη

Ως μία μάχη παρόμοια εκείνης του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ παρομοίασε ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ινγκλέσιας, τη διαπραγματευτική μάχη της Ελλάδας ενάντια στους Ευρωπαίους εταίρους της.

Σχολιάζοντας τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στις πιέσεις που δέχεται εξ Ευρώπας, ο Ιγκλέσιας δήλωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Espana ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υποχώρησε πολύ λίγο» στα αιτήματα των δανειστών. Όπως εκτίμησε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκανε πίσω στις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ σημείωσε ότι διατήρησε τους φόρους για τις μεγάλες περιουσίες.

Μπορεί πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη νέα ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς και να υποστηρίζουν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία για την χώρα μας, ωστόσο, ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos δηλώνει τη στήριξη του στους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής των Podemos κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αποδεχθούν το χέρι που τους τείνει ο Τσίπρας διαφορετικά, όπως υπογράμμισε, στο μέλλον ίσως να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν στο Eurogroup την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου… Μαρίν Λε Πεν.
tvxs