Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η κεντρική Επιτροπή


Κύβος ερρίφθη

Για τον Σεπτέμβριο δίνει ραντεβού ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου στο Έκτακτο ΣΥνέδριο που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή, μετά από μία μαραθώνια κι έντονη συνεδρίαση, ν αλύσει τα εσωκομματικά του ζητήματα αλλά και να διαμορφώσει τη στρατηγική με την οποία θα κινηθεί στη μετά συμφωνίας εποχή.




Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο επικράτησε της πρότασης της Αριστερής Πλατφόρμας για άμμεση σύγκλιση Διαρκούς Συνεδρίου στον Αύγουστο.

Η ψηφοφορία έγινε δια ανάταση χειρός και η απόφαση ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, χωρίς να χρειαστεί να γίνει καταμέτρηση.

Ανβοίγωντα το πρωί την αυλαία της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης ΤΣίπρας πρότεινε τη διεξαγωγή «ανοιχτού, συντεταγμένου και δημοκρατικού εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο», τονίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να σχεδιάσει συντεταγμένα την πορεία του με βάση την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

Υποστήριξε δε, ότι στην περίπτωση που «πολλοί σύντροφοι πιστεύουν ότι το κόμμα πρέπει να πάρει απόφαση για «ναι» ή «όχι στη συμφωνία» αυτό πρέπει να γίνει με εσωκομματικό δημοψήφισμα, πρόταση που ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βγήκε από το πλάνο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε σε κάθε περίπτωση σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας για να διασφαλιστεί η ενότητα και τόνισε ότι «η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε στηρίζεται σε αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές.
tvxs