Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Το ΟΧΙ είναι η ευθύνη μας προς τους γονείς μας, προς τα παιδιά μας, είναι το χρέος μας προς την ιστορία (βίντεο)

Το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε νέο του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό



Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχθουμε τη συμφωνία ή αν θα διεκδικήσουμε άμεσα μια βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με όρους όμως βιωσιμότητας και προοπτικής .  «Είναι απαράδεκτο σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης να κλείνουν τις τράπεζες, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει λόγο στο λαό» σημείωσε ο προωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους ανέφερε: «Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες. Για το δικαίωμά σας σε μια αξιοπρεπή σύνταξη». «Η (δύσκολη) κατάσταση είναι πρόσκαιρη - Οι καταθέσεις όσων επέλεξαν να μη βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό δεν θα χαθούν στο βωμό των εκβιασμών» επισήμανε και κάλεσε τους πολίτες «να ανοίξουν μια λαμπρή σελίδα δημοκρατίας και μια βέβαιη ελπίδα για μια καλύτερη συμφωνία».

left.gr/