Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Π. Καμένος: Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα - Θα συνεχίσουμε μαζί - Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση "εθνικού σκοπού"

Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε χθες ένα πραξικόπημα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».




Ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε χθες ένα πραξικόπημα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».

Όπως τόνισε πάντως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και του Ποταμιού, που έλεγαν, όπως ανέφερε, πως «τα δίνουμε όλα».

Στη διαμόρφωση της συμφωνίας ενεπλάκη και η γαλλική ομάδα διαπραγμάτευσης σημείωσε και εξήγησε ότι «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επιμείναμε πολύ στα θέματα άμυνας και στα νησιά».

Η συμφωνία που είχε προταθεί έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών επεσήμανε ο κ. Καμμένος και έκανε λόγο για πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας, της Ολλανδίας των χωρών της Βαλτικής.



«Ο κ. Τσίπρας απειλήθηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες» τόνισε, εξηγώντας πως κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να κάνει μία συμφωνία, η οποία είναι έξω από τα πλαίσια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης και παρά το ότι ήταν απέναντι από τη συνείδηση μας συμφωνήσαμε», συνέχισε, ενώ προανήγγειλε ότι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού, που έχει την υποστήριξε όλων των Ελλήνων. «Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουν το δίκιο του ελληνικού λαού» επανέλαβε.

«Είχαμε την υπόσχεση και τη δέσμευση των εταίρων ότι θα γινόταν αποδεκτή. Τελικά, δεν ετέθη ούτε καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Όπως εκτίμησε, ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, ενώ η Βουλή πλέον έχει τον λόγο.

left.gr