Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Έγινε φοιτητής με βαθμό 1,13 και μόλις 970 μόρια!




Στο ΤΕΙ

Τελικά όπως φαίνεται ακόμα και με λευκή κόλλα μπαίνει κανείς στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, όπως αναφέρει η Καθημερινή ενός υποψηφίου ο οποίος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, με ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, είχε συγκεντρώσει μόλις 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13, και φέτος κατάφερε –χωρίς εξετάσεις– να πάρει το εισιτήριο για το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Άμφισσα.

Στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο μαθημάτων 3,37 ενώ το άθροισμα σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 4,3. Στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, ο μέσος όρος των βαθμών του τελευταίου εισακτέου 3,88 ενώ το άθροισμα των βαθμών σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 5,6.

Από τα τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα με μέσο όρο 6,84 στα 7 εξεταζόμενα μαθήματα εισήχθη ο τελευταίος εισακτέος με την κατηγορία του 90% στο Διοίκησης- Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα ενώ Βαθμό Πρόσβασης 7,13 είχε ο τελευταίος επιτυχών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά.

Το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 68%, με την ψαλίδα, όμως, ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο να είναι τεράστια: Ο πρώτος των πρώτων εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με 19.880 μόρια, ενώ ο τελευταίος από τους 70.988 επιτυχόντες εισήχθη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου με 3.539 μόρια, δηλαδή μέσο όρο βαθμολογίας 2,17.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.