Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Όλα τα κόμματα «άδειασαν» την Κωνσταντοπούλου

Άδεια Αίθουσα

ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν πως δεν θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έχει περιεχόμενο. Τελικά σε άδεια αίθουσα, παρουσία μόνο εκπροσώπων από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης για αύριο Κυριακή στις 20:00.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε συγκάλεσεi τη διάσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετέχουν, ενώ η ΝΔ φαίνεται πως εγκαταλείπει τη σκέψη να συζητηθεί στην διάσκεψη η πρόταση για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής. Πηγές από το Ποτάμι σημειώνουν πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων. Και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη Προέδρων, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος, Γιάννης Μπαλάφας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιώργος Βαρεμένος και Νίκος Φίλης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, οι εκπρόσωποι της ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων, υποστηρίζοντας πως η συνεδρίαση δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ουσιαστικά βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει κανέναν λόγο για πραγματοποίηση της σημερινής διάσκεψης των προέδρων, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Η συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00, αναβλήθηκε, καθώς δύο ώρες μετά την ώρα έναρξης είχαν προσέλθει μόνο εκπρόσωποι από τη «Λαϊκή Ενότητα». Το κανάλι της Βουλής είχε προγραμματίσει να τη μεταδώσει ζωντανά...
tvxs