Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:


Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας για την απονομή των βραβείων στους μαθητές, το ποίημα ή το διήγημα των οποίων διακρίθηκε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση».
Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι του Σ.Φ.Π. στην αρχή της εκδήλωσης, «προσφυγιά και μετανάστευση αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος, αφού κανείς στην πραγματικότητα δεν ξεριζώνεται από τον τόπο του οικειοθελώς, αλλά επειδή αναγκάζεται από τη βία είτε του άδικου πολέμου είτε της ανεργίας και της εργασιακής βαρβαρότητας».

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν τα ποιήματα «Εξ αποστάσεως» (της Μαρίας Θεοχάρη, 2ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης) και «Το πάλεμα» (του Μάριου Δόγκα, Γυμνάσιο Κονταριώτισσας) και τα διηγήματα «Ενός δευτερολέπτου ανθρωπιά» (της Αλκμήνης Βαλλούς, 3ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης) και «Αγώνας επιβίωσης» (της Κωνσταντίνας Αϊδινοπούλου, 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης). Συμμετείχαν, επίσης, μαθητές του ΕΕΕΕΚ και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, των οποίων τα κείμενα και το οπτικοακουστικό υλικό συγκίνησαν ιδιαίτερα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές.




Κατερίνη, 22-2-2016