Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τα Χανιά ζητούν οικειοθελώς να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη περιοχή

   
Τα Χανιά ζητούν οικειοθελώς να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη περιοχήΥπάρχει και αυτή η πλευρά της Ελλάδας, η πλευρά της αλληλεγγύης και του 
ανθρωπισμού, όπου η Κρήτη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Πιο συγκεκριμένα, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποφάσισε ναι αιτηθεί στο αρμόδιο υπουργείο την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Χανιά, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά. 
Μάλιστα η εισήγηση του δημάρχου Χανίων, συμφωνήθηκε ομόφωνα. Παράλληλα, θα διατεθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό του δήμου για την αγορά τροφίμων και άλλων αναγκαίων υλικών για τους πρόσφυγες. 
Ακόμα, θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση η παραχώρηση χώρου στο πρώην Ψυχιατρείο για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών που έρχονται στα Χανιά από τη Βόρειο Αφρική, όπως συνέβη 4 φορές τα τελευταία 2 χρόνια. 
Στο συμβούλιο δημιουργήθηκε ένταση όταν μέλη της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή ύψωσαν πανό για το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 19ης Μαρτίου, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν με την τοποθέτηση πανό μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης

www.dikaiologitika.gr