Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Με την ευκαιρία τι τουρισμό θέλουμε; Τουρισμό των εισαγομένων προϊόντων της ανασφάλιστης εργασίας και του αποκλεισμού;

Διάβασα ότι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας αυτοδηλώνεται ως 
θεματοφύλακας του Τουρισμού στην Πιερία επειδή εξασφάλισε ότι 
κανένας μετανάστης - πρόσφυγας δεν θα εγκατασταθεί στην παραλιακή ζώνη.
Δεν ξέρω αν τους φταίει το θρήσκευμα γιατί γίνεται ένα τουριστικό άνοιγμα στην Αλγερία που είναι μουσουλμάνοι. Δεν ξέρω αν τους φταίει ο μεγάλος αριθμός γιατί αν μπορούσαν θα έφερναν χιλιάδες μουσουλμάνους τουρίστες στην παραλιακή ζώνη. Δεν ξέρω αν τους φταίει η φτώχεια γιατί φέρνουν τουρίστες με 17 ευρώ την ημέρα μέσα και τα έξοδα μεταφοράς από τη Ρουμανία.


Όμως αλήθεια μπορεί να μας απαντήσει υποθετικά η Ένωση Ξενοδόχων τι προσφέρει στην Ελληνική οικονομία ο μεγαλοξενοδόχος που έχει τρία ξενοδοχεία εδώ με έδρα τη Ρουμανία, φέρνει τουρίστες με 17 ευρώ, τους ταϊζει κρέας από τη Ολλανδία, μαρμελάδα από τη Γερμανία και γενικότερα από το εξωτερικό ( μπορεί και αμφιβόλου ποιότητας), ποτά από το εξωτερικό, απασχολεί τζάμπα δήθεν σπουδαστές ανατολικών χωρών, τουριστικά λεωφορεία με Βούλγαρους οδηγούς και Έλληνες εργαζόμενους χωρίς ασφάλεια; Τι προσφέρει στην Ελληνική οικονομία όταν χρήματα πάνε στο εξωτερικό, εισάγει τα τρόφιμα, απασχολεί τζάμπα ξένους σπουδαστές και ανασφάλιστους Έλληνες;
Τι είναι αυτό που μένει τελικά στην Ελληνική Οικονομία θα πρέπει να μας απασχολεί. Μήπως και αυτόν τον τουρισμό τον υπερασπίζεται η Ένωση Ξενοδόχων; Μήπως θα κληθούμε και εμείς οι πολίτες να υπερασπιστούμε αυτόν τον Τουρισμό;
Όσον αφορά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην παραλιακή ζώνη ας μην ξεχνάμε ότι 51 ξενοδόχοι μέλη τους έκαναν αίτηση.
Από την άλλη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι οι λεπροί της κοινωνίας μας για να τους απομονώσουμε. 
Ας μην είμαστε λοιπόν υπερβολικοί. Μπορούν να εγκατασταθούν παντού αρκεί να τηρηθεί ο κανόνας της αναλογικότητας σε περιοχές και του καταμερισμού σε όλη τη χώρα.
 Ελπίζω να μην διαμαρτυρηθούν οι ξενοδόχοι μας αν οι πρόσφυγες μετανάστες της Πέτρας κατέβουν με λεωφορεία να κάνουν μπάνια στην παραλία.