Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πόσο «καθαρόαιμος» Έλληνας είσαι; Το βίντεο που πρέπει να δουν όσοι πιστεύουν σε μια «καθαρή φυλή»




Βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο δίνει την κατάλληλη απάντηση σε όσους ονειρεύονται μια «καθαρή φυλή», απαλλαγμένη από προσμίξεις και συνυφασμένη με μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Η μηχανή αναζήτησης φτηνών πτήσεων «Momondo» δημιούργησε ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να ανακαλύπτουν τις ρίζες τους μέσω μιας εξέτασης DNA. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι προέρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη, από χώρες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι έχουν κάποιου είδους σχέση.

Το «Ταξίδι του DNA», όπως ονομάζεται δημιουργήθηκε στα πλαίσια προώθησης ενός διαγωνισμού δωρεάν εξέτασης DNA και προσφοράς ενός ταξιδιού σε έναν προορισμό της επιλογής του ατόμου. Παρόλο που δεν είναι γνωστό εάν τα πρόσωπα του βίντεο είναι ηθοποιοί ή εάν πράγματι υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA, το μήνυμα δεν παύει να είναι δυνατό: δεν υπάρχουν φυλές.

«Όλοι είμαστε κατά ένα τρόπο μακρινά ξαδέλφια», αναφέρει ένα από τα πρόσωπα του βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν πέντε ημέρες στο YouTube και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια θεάσεις.

Παρακολουθείστε το βίντεο και με ελληνικούς υπότιτλους: