Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πέθανε η βουλευτής των Εργατικών, Τζο Κοξ, μετά τη δολοφονική επίθεση


Στη σκιά του Brexit
Πέθανε, δυστυχώς, η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα από άντρα ο οποίος τη μαχαίρωσε και την πυροβόλησε.

Το περιστατικό συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη όπου η Κοξ είχε προγραμματίσει να συναντήσει ψηφοφόρους της.
Η βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Λιντς σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία», κάτι που αποτελεί σύνθημα της καμπάνιας του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ υπέρ του Brexit.

Εξετάζεται αν η πράξη του είχε σχέση με το δημοψήφισμα. Πάντως η Κοξ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία.

Στο σημείο συνελήφθη ένας 52χρονος που φέρεται να είναι ο δράστης. Το ονόμά του είναι Τόμι Μερ.

View image on Twitter


Το περιστατικό

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο συμβάν ενεπλάκησαν δυο άντρες. Ωστόσο, ο ένας φέρεται να προσπαθούσε να αφοπλίσει το δράστη και να βοηθήσει την Κοξ.

Ο ένοπλος φέρεται αρχικά να επιτέθηκε στην Κοξ - φωνάζοντας «πρώτα η Βρετανία» κατά πληροφορίες - με μαχαίρι. Τη χτυπούσε και της τράβαγε τα μαλλιά.

Κατόπιν τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές. Η τελευταία βολή ήταν σχεδόν εξ επαφής και κοντά στο κεφάλι της.

Η βουλευτής Τζο Κοξ:




Διακόπτονται οι καμπάνιες υπέρ Brexit και Bremain

Όταν έγινε γνωστή η επίθεση και οι δυο καμπάνιες, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και υπέρ του Brexit, πάγωσαν για σήμερα Πέμπτη όλες τις δραστηριότητές τους καθώς εξετάζεται αν το τραγικό συμβάν είχε σχέση με την πόλωση που επικρατεί στη χώρα σχετικά με το δημοψήφισμα.
tvxs