Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Πάνω από 4.000 κυβερνοεπιθέσεις κάθε μήνα με εντολή της κυβέρνησης

Στέλεχος της Google αποκαλύπτει...

 
 (Φωτογραφία: Reuters )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Στην αποκάλυψη ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο προχώρησε ανώτατο στέλεχος της Google, τονίζοντας πως ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει σχετικά τους πελάτες της.Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώθηκε από το περιοδικό Fortune, στην πόλη Άσπεν του Κολοράντο, η ανώτερη αντιπρόεδρος της Google Νταϊάν Γκριν ανέφερε τον αριθμό αυτό, ενώ διαφήμιζε την υπεροχή της Google σε θέματα ασφάλειας.

Η Google, ηγετική εταιρεία σε υπηρεσίες αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία αναπτύσσει το σύστημα Android για κινητά τηλέφωνα και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και μια ευρεία κλίμακα από άλλες εφαρμογές για τους καταναλωτές, ήταν η πρώτη που άρχισε να ενημερώνει τους χρήστες ότι υπόκεινται σε κατασκοπεία από την κυβέρνηση. Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ίδια τακτική ειδοποίησης.

Παλαιότερα, η Google έχει πει ότι ανά μερικούς μήνες εκδίδει δεκάδες χιλιάδων προειδοποιήσεων και ότι οι πελάτες της ανταποκρίνονται συχνά με την αναβάθμιση ασφάλειας των συσκευών των.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters