Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Παραγωγός του Χόλιγουντ άνοιξε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα


Ο Καναδός στρέφει τα βέλη του κατά του Τραμπ

 

Από την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων
 (πηγή: The Radcliffe Foundation)
Αθήνα
Ο δισεκατομμυριούχος κινηματογραφικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του κινηματογραφικού στούντιο Lionsgate (του στούντιο πίσω από τη σειρά ταινιών Hunger Games) άνοιξε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Φρανκ Τζιούστρα και το ίδρυμα Radcliffe άνοιξαν το κέντρο φιλοξενίας, 
όπου θα μένουν αρχικά 160 άτομα, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά που 
έχουν φύγει από εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.


Θέλοντας να κάνει γνωστό το προσφυγικό ζήτημα, ο Τζιούστρα προσφέρει το ποσό των 20.000 δολαρίων στον νικητή του διαγωνιστικού τμήματος -που αποτελείται από ταινίες μικρού μήκους- «Call to Action» στο φεστιβάλ του Βανκούβερ.

Ο Καναδός Τζιούστρα έστρεψε τα βέλη του κατά του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή τη ρητορική και συμπεριφορά».

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο παραγωγός ταινιών όπως το σίκουελ του Blade Runner, λέει: «Αποφασίσαμε να εμπλακούμε για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι μπορεί να γίνει κάτι. Υπάρχουν λύσεις. Πρόκειται για συνεργασία ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για το μέλλον του ανθρωπιστικού έργου».

Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, το Ίδρυμα Radcliffe του Τζιούστρα σκοπεύει να φιλοξενήσει έως 800 πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα και ελπίζει ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν τα βήματά του.

«Γνωρίζουμε πόσο ισχυρό μέσο είναι το σινεμά για εκπαίδευση και έμπνευση και θέλουμε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα οι κινηματογραφιστές για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες, καλώντας σε δράση» τόνισε.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΔΟΛ