Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Κέρκυρα

Ξεκίνησε, νωρίς το απόγευμα, έπειτα από διάστημα 20 ημερών, η αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί, ύστερα από την αναστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων στον ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου.



Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, «ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι πλέον ανοιχτός και ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών, με τα φορτηγά να μπαίνουν ήδη στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων».Εξάλλου, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, Μάγδα Παπανικολοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι του Τεμπλονίου έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους απέναντι στους Κερκυραίους πολίτες και ζητώντας δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αν και δεν ήταν -όπως διευκρίνισε- υπεύθυνοι οι κάτοικοι του Τεμπλονίου, πήραν την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους στον ΧΥΤΑ καθώς τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και η τοπική οικονομία.

«Η Εισαγγελία Κέρκυρας μετά την επίσκεψη της στο Τεμπλόνι στάθηκε με το πλευρό μας. Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση τα απορρίμματα να επιχωματωθούν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ». Οι κάτοικοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους χωρίς όμως να επιτρέψουν την εγκατάσταση του δεματοποιητή στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
left.g