Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Το γαρ πολύ της θλίψεως .....κ. Κωνσταντόπουλε Μια οφειλόμενη απάντηση στον πρώην υφυπουργό Υγείας

                                            από τον Αντώνη Δ. Μάντζιο,    οικονομολόγο,    πρώην
  δημοτ. σύμβουλο Κατερίνης
                                                  
             






Με έκπληξη και μεγάλη λύπη διάβασα σε τοπικό blog  http://lefteria.blogspot.gr/2017/01/blog-post_8649.html  το σχόλιο του πρώην υφυπουργού - βουλευτή και νυν πολιτευτή της Ν.Δ. στην Πιερία κ. Γ. Κωνσταντόπουλου σχετικά με ανάρτησή μου, στην οποία έγραφα αυτό που είναι διαπίστωση του καθενός, ότι δηλαδή η Ν.Δ. επί χρόνια και με υφυπουργό τον ίδιο δεν κατάφερε να λειτουργήσει την ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας και το κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  http://lefteria.blogspot.gr/2017/01/blog-post_8447.html
Και ένιωσα έτσι γιατί ο πολιτικός οφείλει να δίνει απαντήσεις για πράξεις και παραλείψεις του ως υπόλογος στο λαό που εκπροσώπησε και όχι να χρησιμοποιεί υβριστικές και απαξιωτικές εκφράσεις προσπαθώντας να μειώσει τον συνομιλητή του.
Παράλληλα οφείλει να μην προσωποποιεί τις όποιες πολιτικές διαφορές αναγνωρίζοντας στον κάθε πολίτη το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη αλλά και να την εκφράζει χωρίς τον κίνδυνο να γίνει στόχος υβριστικής και αναίτιας επίθεσης.

Πόσο μάλλον που με τον κ. Κωνσταντόπουλο έχουμε πολλές φορές συναντηθεί και συζητήσει για προβλήματα του νομού όπως η ανέγερση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού, η γέφυρα του Κορινού, τα διόδια κλπ μέσα από τους θεσμικούς μας ρόλους, χωρίς κατ ανάγκη να συμφωνούμε πάντα.

Άλλωστε η λειτουργία της ΜΕΘ, η καλυτέρευση της ποιότητας της υγείας στο νομό μας οφείλει να ενώνει, να κινητοποιεί δυνάμεις για την παραπέρα βελτίωσή της, κρίνοντας όλοι με καθαρό πνεύμα και με δημιουργικό διάλογο τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.

Ως εκ τούτου αν ένιωθε ότι τον αφορούσε ή ακόμα και τον αδικούσε η ανάρτησή μου όφειλε να απαντήσει με επιχειρήματα και γεγονότα γιατί η κυβέρνησή του με αυτόν βουλευτή και υφυπουργό δεν κατάφερε να λειτουργήσει τη ΜΕΘ

Είναι εύλογη η πίκρα και η θλίψη του γιατί δεν κατάφερε να κάνει αυτός και η κυβέρνησή του αυτό που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας έτσι τις αιτιάσεις τους για την μη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. αστήρικτες.

Και μεταξύ μας. Ο καθένας μπορεί σήμερα να βρει δυο τσιτάτα, βοηθούντος και του google για να προσβάλλει τον συνομιλητή του, τον πολιτικό του αντίπαλο, πετώντας λάσπη και την μπάλα στην εξέδρα.

Το δύσκολο είναι να απαντήσεις με επιχειρήματα, ειδικά για πράξεις και παραλείψεις που ζημίωσαν τους πολίτες , για ανεπάρκειες, για έλλειψη πολιτικής βούλησης που αποδεικνύονται περίτρανα τώρα με τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Προσωπικά δεν μπορώ να σας ακολουθήσω στον ολισθηρό δρόμο των ύβρεων κ. Κωνσταντόπουλε. Θα τον περπατήσετε μόνος.

Πάντως κρίμα. Γιατί εμείς σας είχαμε για τα δύσκολα.