ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΡΙΖΑ -ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 
Βιογραφικό Γκόρτσου – Ραπτοπούλου Παναγιώτα (Γιώτα)   υποψηφίας βουλευτίνας  ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ

 Γεννήθηκε στη Βροντού Πιερίας, μόνιμη κάτοικος Κατερίνης, παντρεμένη με τον Παναγιώτη Ραπτόπουλο. Μητέρα δύο παιδιών.  Διπλωματούχος λογιστικής, ελεύθερη επαγγελματίας, ασφαλιστική σύμβουλος τα τελευταία 20 χρόνια.   Από το 1979 στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΝ Πιερίας.  Ως αριστερή και ενεργός πολίτης ασχολήθηκε με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ισότητας των φύλλων, με Κινήματα της περιοχής κλπ. Είναι εκλεγμένη στο Δ.Σ των Φίλων του Περιβάλλοντος 2008 και εκλεγμένη πρόεδρος στη Δ.Ε. του νεοσύστατου γυναικείου συνεταιρισμού αλληλέγγυας οικονομίας «Μούσες Πιερίων».
Βιογραφικό Γραβάνη Βικτωρία  υποψηφίας βουλευτίνας  ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ
                    
Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1957.  Πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΑΠΘ. Από το 1983 ως το 2011 υπηρέτησε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Αποσπάστηκε στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του πανεπιστημίου της Κολωνίας «Γερμανικά ως δεύτερη γλώσσα. Διαπολιτισμική Παιδαγωγική».  Ανέπτυξε μακρόχρονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο των εκπαιδευτικών, μέσα από αυτόνομα αριστερά σχήματα (Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση κ.α.). Μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της Συσπείρωσης Αριστερών Πολιτών το 2009-2010.   

Βιογραφικό  Ζάννα  Γρηγόρη υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ

  Γεννήθηκε το 1952 στην Κατερίνη. Σπούδασε Φαρμακευτική στη Μπολόνια της Ιταλίας όπου και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση ως μέλος του «Ρήγα Φεραίου». Από το 1981 εργάζεται ως φαρμακοποιός, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του ΣΥΦΑ Πιερίας, μέλος της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής του Αρχελάου και του Πιερικού. Παραμένει μέλος του ερασιτέχνη και της διοίκησης του βόλεϊ. Δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του το 2004. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Βιογραφικό Σκούφα Ελισάβετ (Μπέττυ)  υποψηφίας βουλευτίναςΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ


  Σπούδασε αρχαία ελληνική φιλολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Γερμανία. Εκεί εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή πανεπιστημίου. Μένει μόνιμα στην Κατερίνη και είναι μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού. Είναι μέλος του ελληνικού Δικτύου Φεμινιστριών και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Τοπικά στηρίζει το Δίκτυο Ανταλλαγών Πιερίας και συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας, στις πρωτοβουλίες της και στην επιτροπή «Κόντρα στο ρεύμα».

Βιογραφικό Τοπαλίδου Μαρία   υποψηφίας βουλευτίναςΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ
   Γεννήθηκε το 1960 .Μεγάλωσε στο Μακρύγιαλο , τέλειωσε το γυμνάσιο και το λύκειο στο Αιγίνιο Πιερίας. Σπούδασε νοσηλευτική στα ΤΕΙ της Λάρισας .Από το 1981 εργαζόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ .  Είχε έντονη  συνδικαλιστική δράση  στο σωματείο εργαζομένων AXEΠΑ, στην ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, στην ΠΟΕΔΗΝ, ΕΔΟΘ, ΑΔΕΔΥ. Είναι συνταξιούχος , ασχολείται εθελοντικά στο κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρύγιαλου. Στις δημοτικές εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο  Ενωτική πορεία  για την Τοπική Κοινότητα Μακρύγιαλου. Παντρεμένη  με το Χαιτίδη Αδάμ, μητέρα  τριών παιδιών .

 Βιογραφικό Αντώνη  Δ. Μάντζιου  υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ

Κατάγεται  από την Ήπειρο. Μένει μόνιμα στον Κορινό. Σπούδασε στη Νομική  Σχολή Αθηνών(Οικονομικό). Διορίστηκε στο ΙΚΑ. Συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα ως Δ/ντής. Είναι παντρεμένος  και έχει τρία παιδιά. Ως φοιτητής εντάχθηκε στο ΚΚΕ αργότερα  στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Από το 1996 είναι μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας. Ανέπτυξε δράση στο φοιτητικό  και συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην Αυτοδιοίκηση από το 1977.Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Κορινού, υπεύθυνος της εφημερίδας Κορινός. Χρημάτισε Πρόεδρος  Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων. Συμμετείχε στα πλούσια  κινήματα της Πιερίας. Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης το 2010 με την «Πρωτοβουλία Πολιτών». Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.