υποψήφιος Αντώνης Μάντζιος


Τηλ. επικοινωνίας  κιν.:   6983388179 
 και 23510 39811 στο ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ (Π.Π.Γερμανού 3  Κατερίνη)

Βιογραφικό Αντώνη  Δ. Μάντζιου  υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΑΣ

Κατάγομαι από την Ήπειρο όπου έζησα και τα παιδικά μου χρόνια.
Από το 1970 εγκαταστάθηκα στην Αθήνα όπου σπούδασα στη Νομική  Σχολή (οικονομικό) ενώ παράλληλα εργαζόμουν. Διορίστηκα μετά από διαγωνισμό στο ΙΚΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκα πρόσφατα ως Δ/ντής. Από το 1990 είμαι εγκατεστημένος στον Κορινό. Είμαι παντρεμένος   με την Καραλή Μαρία και έχουμε τρία παιδιά.
     Από φοιτητής εντάχθηκα στο ΚΚΕ του οποίου ήμουν στέλεχος μέχρι την ίδρυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ενώ από το 1996 είμαι μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας.
Ανέπτυξα δράση στο φοιτητικό κίνημα μετά τη μεταπολίτευση, στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην Αυτοδιοίκηση από το 1977.
Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Κορινού, υπεύθυνος της εφημερίδας Κορινός και τακτικός αρθρογράφος στις τοπικές εφημερίδες. Χρημάτισα κατά καιρούς Πρόεδρος  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συμμετέχοντας παράλληλα στα πλούσια  κινήματα του νομού μας.
       Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης στις τελευταίες εκλογές εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος με σοβαρές παρεμβάσεις σε ζητήματα δημοκρατίας, διαφάνειας, προστασίας του περιβάλλοντος και συμμετοχή των δημοτών στα πράγματα του Δήμου.
        Η  υποψηφιότητά μου είναι συνέχεια μιας μακρόχρονης ενασχόλησης με τα κοινά μέσα από την Αριστερά, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα η Αριστερά να γίνει συνεργαζόμενη, κυβερνώσα  Αριστερά,  αναλαμβάνοντας να διαφεντέψει τις τύχες της πατρίδας μας, ακυρώνοντας τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις με το λαό στην πρώτη γραμμή του αγώνα.               Βιογραφικό σημείωμα.
    Για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου
               για τον Δήμο Κορινού.

        Ονομάζομαι: Αντώνης Μάντζιος.
Γεννήθηκα το 1956 σ’ ένα χωριό της Ηπείρου και από το 1991 είμαι μόνιμος κάτοικος Κορινού. Είμαι παντρεμένος με την γεωπόνο Μαρία Καραλή και έχουμε  τρία παιδιά. Σπούδασα οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθήνας και εργάζομαι ως προϊστάμενος στο υποκ/μα του Ι.Κ.Α. Κατερίνης.
       Είμαι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πιερίας, και τακτικός αρθρογράφος των εφημερίδων της Πιερίας, ενώ άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί και σε εφημερίδες της Αθήνας.
      Είμαι υπεύθυνος της μηνιαίας εφημερίδας Κορινός η οποία κυκλοφορεί ανελλιπώς από τον Φλεβάρη του 1988, στην αρχή σαν ενημερωτικό δελτίο και από τον 10 / 1999 σαν μηνιαία εφημερίδα.
        Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1977. Το 1978 ως το 1981 ήμουν υπεύθυνος της δημοτικής δουλειάς στο δήμο Χαϊδαρίου στην Αθήνα, ασκώντας καθήκοντα στενού συνεργάτη του Δημάρχου. Αργότερα ασχολήθηκα με τα δημοτικά στο Δήμο της Αίγινας, όπου είχα και την ευθύνη της τοπικής εφημερίδας, ενώ το 1990 χρημάτισα μέλος της γραμματείας και συντάκτης του προεκλογικού προγράμματος του ανεξάρτητου συνδυασμού ο οποίος νίκησε στις δημοτικές εκλογές στις Σπέτσες με μόνη    την υποστήριξη του ΣΥΝ.
     Ασχολήθηκα ενεργά με τα τεκταινόμενα στο Κορινό από τη λήξη της πρώτης τετραετίας του Βουνίσιου διαφωνώντας με την υποστήριξη του Βουνίσιου σαν δημάρχου με το πρόσχημα της παραχώρησης των οικοπέδων.
        Στη δεύτερη τετραετία και συγκεκριμένα αρχές του 1997 διαφώνησα ανοικτά και δημόσια τόσο με τον Βουνίσιο όσο και με τον Νομάρχη στη Γενική Συνέλευση στην οποία ζητήθηκε από τους Κορινιώτες να συνάψουν καταναλωτικά δάνεια υπερ της Κοινοτικής Επιχείρησης ώστε να δοθούν τα οικόπεδα.
       Προσπάθησα μόνος μου και με άλλους να προστατεύσω τα συμφέροντα της Κοινότητας και των κατοίκων από την επερχόμενη λαίλαπα.   Για το σκοπό αυτό δημοσίευσα δύο άρθρα στην Τοπική Πιερίας, τα οποία  και  μοίρασα στο Κορινό, διατύπωσα απόψεις και θέσεις για τη παραχώρηση των οικοπέδων, μίλησα με πολλούς συμπολίτες με κοινοτικούς συμβούλους, με τον Βουνίσιο και τον Καλαμπάκα, ακόμα και βουλευτές, ενώ μαζί με άλλους συγκροτήσαμε επιτροπή κατοίκων για να μην δώσουμε την προκαταβολή των 500 χιλιάδων και  με άλλους κατοίκους κάναμε και αναφορά παράσταση στην Περιφερειακή Δ/νση Πιερίας.
          Παρακολουθούσα ανελλιπώς τα δημοτικά συμβούλια της Κοινότητας και του Δήμου καθώς και τις συνεδριάσεις, για όσες ενημερωνόμουν, της Κοινοτικής Επιχείρησης. Προσπάθησα μαζί με άλλους κατοίκους να συγκροτήσουμε μια επιτροπή κατά των επιδιώξεων του Βουνίσιου η οποία όμως δεν απέδωσε.
          Μέσα από το ενημερωτικό δελτίο και αργότερα από την εφημερίδα προσπάθησα να ενημερώσω τους κατοίκους αλλά και να διατυπώσω προτάσεις και λύσεις για την Κοινότητα και μετά για τον Δήμο μας.
     Απειλήθηκα με ξυλοδαρμό στην πρώτη κλήρωση των οικοπέδων, ενώ με αφορμή άρθρο μου για το ξεπούλημα της περιουσίας του Κορινού και την υποθήκευση του μέλλοντός του, ο Βουνίσιος μου έκανε μήνυση για συκοφαντία και παραπέμφθηκα σε ρητή δικάσιμο.
      Το ίδιο διάστημα έκανα ένσταση  στην επιτροπή του άρθρου 18 για τη σύμβαση με τον ΦΕΙΔΙΑ η οποία απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό, δικαιώθηκα όμως με την προσφυγή μου σε συνέχεια από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο  και ακύρωσε τη σύμβαση των 6 δισεκατομμυρίων με τον ΦΕΙΔΙΑ.
      Υποστήριξα και ατομικά και σαν χώρος την υποψηφιότητα του Σεϊταρίδη στις εκλογές την πρώτη Κυριακή και του κ. Δημητρίου τη δεύτερη.
      Μετά τις εκλογές συνέχισα την διατύπωση κριτικής και προτάσεων για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του Δήμου.
Παράλληλα άσκησα κριτική και για τις παραλείψεις της αντιπολίτευσης. Συμμετείχα στην επιτροπή για τη μη δημιουργία του ορνιθοτροφείου του Αμβροσιάδη στο Κορινό όπου προσπαθήσουμε με υπογραφές, δημοσιεύσεις παραστάσεις και την τοποθέτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής στον Κορινό. Ζήτησα με ανοικτή επιστολή να κλείσει ο παράνομος σκουπιδότοπος στον Κορινό και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διάθεσης αποβλήτων και λυμάτων σε όλη την Πιερία.
       Την προηγούμενη διετία ήμουν πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κορινού ενώ τώρα είμαι συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. στην Ομοσπονδία.

      Με την συμμετοχή μου στις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου δημάρχου δεν έρχομαι να πραγματοποιήσω ένα παιδικό όνειρο ή να δώσω ένα ενδιαφέρον στη ζωή μου ή ακόμα να λύσω προβλήματα επιβίωσης. Θεωρώ ότι με τις γνώσεις μου, θα μπορέσω να βοηθήσω από καλλίτερες θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
      Νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια απέδειξα σε κάθε καλής θέλησης πολίτη ότι έχω τη δυνατότητα και τα εχέγγυα να αγωνιστώ και  από τη θέση του πρώτου πολίτη  για τον Κορινό. Η προέλευσή μου από μικρό κόμμα, το γεγονός ότι δεν κουβαλώ κάποιο σόι ή κάποια φυλή σημαίνει ότι θα μπορώ να είμαι δίκαιος με όλους χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από κάποιους. Ακόμα και το γεγονός ότι έχω και αντιπάλους δείχνει ότι προτιμώ να είμαι ειλικρινής και δίκαιος με όλους ακόμα και όταν η αλήθεια είναι σκληρή.
Σε άλλη περίπτωση χωρίς απόψεις και ενέργειες όντας αδιάφορος  μπορείς εύκολα να τα έχεις καλά με όλους, χωρίς όμως να κάνεις για δήμαρχος.
         Νομίζω ότι μια ευρύτερη δημοτική κίνηση που θα καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα, με δημοκρατική οργάνωση, με σωστή σύνδεση με τα Δημοτικά Διαμερίσματα, μια κίνηση που δεν θα έχει ορίζοντα τις εκλογές, είναι απαραίτητη για το Δήμο μας.
  Μια δημοτική κίνηση που θα επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου και αξιοποίησης του Γ’ Κ.Π.Σ., θα θέσει σαν στόχο της την ανάπτυξη του τουρισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό τη νεολαία, την ποιότητα ζωής αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από δημοτικές επιχειρήσεις και ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Και όλα αυτά μέσα από ένα διεκδικητικό πρόγραμμα πόρων και αρμοδιοτήτων που σήμερα ασκούνται από την κεντρική εξουσία, μέσα από έναν ανοικτό διάλογο με όλους τους πολίτες, μέσα από την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μας.
       Με αυτούς τους στόχους νομίζω ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να έχει ήθος, δημοκρατικό ήθος και δημοκρατική συμπεριφορά, να έχει γνώσεις και ανοικτό μυαλό, να δέχεται απόψεις και να επιζητεί τη συνεργασία, να έχει τη διάθεση της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και να μην στοχεύει την προσωπική του προβολή, να έχει δώσει δείγμα γραφής και εχέγγυα και φυσικά να έχει και εκλογιμότητα μέσα από μια δυναμική προοπτική.
     Σε άλλη περίπτωση ένας συνδυασμός που θα συσπειρώνει απλά τους περισσότερους ψηφοφόρους μέσα από τις φυλές και τα σόγια και μέσα από την «κατάλληλη» επιλογή των υποψηφίων μπορεί να είναι κοντά στην εκλογική νίκη, είναι πολύ μακριά όμως από τις προσδοκίες και τις ανάγκες του δήμου μας.
     Με αυτές τις σκέψεις θέτω την υποψηφιότητά  μου στην κρίση σας, σαν υποψηφιότητα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις διαθέσεις σας μέσα από  μια συλλογική προσπάθεια.
Και σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι μπορώ να εργάζομαι για το καλό του Δημοτών από κάθε θέση.

Κορινός 2 / 3 / 2002    

Φωτογραφίες από διάφορες κινηματικές

 δραστηριότητες του Αντώνη Μάντζιου